Verdens nemmeste Pariserbøf!

Verdens nemmeste Pariserbøf - lækker, nem og altid en succes!

Verdens nemmeste Pariserbøf – lækker, nem og altid en succes!

 

Jeg elsker konceptet weekendmad, men praktiserer det dog sjældent. Hånden på hjertet, så glider hverdag og weekend som oftest ud i et herhjemme og succesraten for weekendmad bliver varm-mad…

Mellemrum
Derfor er jeg særlig begejstret for pariserbøf. Den gode gamle klassiker som faktisk er enorm let at lave, og samtidig fremstår festlig og delikat.

Mellemrum
Det skal du bruge for at lave verdens nemmeste Pariserbøf:

  • Hakket oksekød (jeg foretrækker 8-12% fedt og bruger altid friskt kød)
  • Peberrod (frisk, men den børnevenlige version er det der hvide klistrede peberrodssalat, som faktisk smager mums!)
  • Rødbeder
  • Kapers
  • Løg (jeg foretrækker forårsløg eller rødløg, da de ikke er så kradse som hvide)
  • Lyst brød (Toastbrød er nemt)
  • Æggeblomme (hvis man er til det)

 

Sådan laver jeg verdens nemmeste Pariserbøf:

Først hakker jeg rødbeder og løg i tern og putter det i hver sin skål.
Så former jeg bøfferne og varmer panden godt op med lidt olie og lidt becel

Når panden er varm putter jeg de relativt flade bøffer på og drysser med lidt salt og peber

Mens de simrer rister jeg brødet let og smører bagefter smør på brødet

Efter et par minutter vender jeg bøfferne om og lægger brødet ovenpå bøfferne med smørsiden mod kødet

Når kødet er færdigt, vender jeg det om, så brødet kommer nedad og suger “snasken” fra panden mens jeg gør klar til anretning.

 

Nemmere bliver det da ikke når du skal lave lækker aftensmad der både er nemt og hurtigt og sikret succes! 🙂

_20160409_181110Mellemrum

Fredagsmad, date-mad, gæstemad og weekendmad!

Jeg ELSKER at lave pariserbøf fredag aften hvor energien er flad, men vi samtidig gerne vil hygge med et glas rødvin og måske et levende lys!

Det er også god date-mad (eller gæste mad) hvis man skal imponere og sikre sig at det ikke kan gå galt. (Det eneste du skal være obs på er, at du ikke steger bøfferne mere ens max 4-5 min på hver side)

Mellemrum

Jeg vil jo gerne have at maden også har lidt grønt i sig og derfor serverede jeg Pariserbøfferne sammen med lidt avocado og radiser.

 

_20160409_181008

Rå æggeblomme på Pariserbøffen

Hvis man er til det, serverer man ofte en rå æggeblomme ud over bøffen. Jeg er ikke fan af noget der er råt (ud over grøntsager, frugt og chokolade) men min mand får det nogle gange.
Derudover kan man også servere sure agurker (pickles) / kæmpe kapers eller relish lt efter smag og behag.

Velbekomme 🙂

 

Ps: Frosset eller frisk hakket kød?

Når jeg skriver friskt kød mener jeg, at jeg ikke bruger kød fra fryseren. Både Pariserbøf og Hakkebøf laver jeg altid kun af frisk kød, da jeg synes smagen bliver kedelig og tam hvis kødet først har været frosset ned. Det frosne hakkede kød er dog strålende i diverse retter som kødsauce, lasagne, lamoussa etc.

Har du det på samme måde?

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.