Aftensmad og madpakke i et!

_20160330_110117

Som du nok ved, prøver jeg hele tiden at optimere madlavningen så den både er hurtig, nem og sund. Nogle dage går det bedre end andre 🙂 Men i går var en af de gode dage.  Menuen stod nemlig på…. PITABRØD!

Mellemrum

Noget, jeg egentlig ikke er vild med, men jeg har efterhånden fundet ud af hvad der skal til, for at jeg synes det lidt spændende.

Mellemrum

Min opskrift på lækker, hurtig, mættende salat til pitabrød er:

Mellemrum

  • Frikadeller skæres i små tern (jeg har som regel nogle i fryseren og hvis ikke jeg selv har nået at lave, mener jeg ikke, nogen tager skade af de færdiglavede)
  • En pose salat (jeg køber sådan en færdig lavet klar til brug)
  • En halv agurk i tern
  • En halv peberfrugt i tern (eller hvad du nu har af grøntsager)
  • Små pastaer (jeg køber som regel de små suppehorn, men almindelig pasta kan også hakkes og bruges)
  • Feta eller revet ost
  • Dressing – enten hjemmerørt med diverse krydderier eller også kan den nemt erstattes med hytteost eller pesto

 

Fremgangsmåde:

Jeg hakker frikadellerne i små tern og luner dem på panden ved svag varme

Så sætter jeg vand over i elkedlen og når det koger, kommer det op i gryden hvor jeg koger pastaen

Så hakke og snitter jeg grøntsagerne og vender dem ned i salaten

Dernæst tilføjer jeg osten (den kan også serveres ved siden af, men hos os kan børnene ikke administrere dette)

Så slukker jeg for frikadellerne, så de kan køle af inden de tilsættes salaten

Ligeledes hælder jeg koldt vand over pastaen, når den er færdigkogt

Til sidst røres det hele rundt i en stor skål og voila: Du har en lækker mættende salat, som både kan nydes alene og som fyld i pitabrød! Og så er der også mad til madpakken! 🙂

 

I går lavede jeg selv dressingen:

Jeg blandende creme fraiche og skyr, tilføjede løgpulser, tørrede dildspiser og flagesalt med smag af ramsløg og peber. Den smagte dejlig frisk og sommerligt og var også meget let og hurtig at lave.

 

Hvordan laver du fyldet til dine pitabrød? og hvilke kan du bedst lidt? Jeg er vild med dem fra frost – men da jeg sjældent har plads i fryseren kommer dem fra Aldi faktisk ind på en anden plads. De er dejlig luftige og lækre. Og NEJ – jeg nægter fuldkorns selvom de er sunde. De gør mig simpelthen triste! Hvad synes du? Fortæl, fortæl, fortæl! 🙂

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.