Lilla wok

Farvet mad

Lækker lilla aftensmad

Lilla wok med kylling, spidskål og et snert af asien

 

I dag havde jeg taget kylling ud af fryseren og vidste, jeg havde en kokosmælk i skabet, så jeg satsede på at lave en wok med nogle grøntsager. Det blev så til en wok med kylling, lilla spidskål og ris!

Altså fik vi lilla aftensmad! 🙂

 

Det skal du bruge til den lilla wok:

  • Rød spidskål
  • Bambusskud
  • Kyllingfilet
  • Kokosmælk
  • Rød karrypasta
  • Ris

 

 

Kyllingekødet

Kyllingfileterne skar jeg i små stykker og stegte dem i wokken i lidt kokosolie, salt og peber.

Mellemrum

Vand til ris

Elkedlen satte jeg til at koge og imens vandet kogte, afmålte jeg risene.

Mellemrum

Snit kålen

Så snittede jeg den røde spidskål. Jeg kan bedst lide, når kålen skæres i meget tynde stykker. Dog er jeg også ekstrem utålmodig (og har ikke noget mandolinjern!) så de bliver sjældent så tynde som jeg ville ønske. Men snit som du vil.Mellemrum

Mellemrum

Sæt risene over

Så var vandet kogende og risene blev sat over.

Mellemrum

Kokosmælk og bambusskud

Derefter hældte jeg kokosmælken ned over kyllingkødet og rørte rundt. Så åbnede jeg dåsen med bambusskud (må være noget min mand har købt, for det kom helt bag på mig at vi havde sådan noget i skabene, men jeg så den og tænkte, den prøver vi:-) og hældte væden fra og puttede bambusskuddene ned til kødet og kokosmælken.

Mellemrum

Rød karrypasta

Dernæst tog jeg to teskeer rød karrypasta og rørte det ud i kokosmælken. (du kan sagtent tilsætte mere hvis du er til hot mad)

Mellemrum

Simretid

Blandingen fik lov at simre i 7-8 minutter og så vendte jeg spidskålen ned i og blev ved og ved med at vende den rundt i et par minutter, så væden og krydderierne satte sig i kålen som blev blød, men ikke slatten!

 

 

2016-03-21 18.21.20

Og voilá – så var maden klar! Jeg serverede den med ris til.

Det var (som oftest) en spontan opskrift jeg fandt på, men det smagte overraskende godt. Og var både hurtigt, sundt, billigt og nemt. Altså helt perfekt 🙂

 

BONUSINFO om bambusskud:

Min mand siger, at det er vigtigt, at man ikke steger bambusskud for så bliver de seje. I stedet skal de bare tilsættes væden og få lov at suge den til sig. (Heldigt at det var det jeg gjorde 🙂

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.