Jeg elsker lasagne, men hader kalorier. Derfor er moussaka et godt alternativ, men jeg bryder mig faktisk slet ikke (som i virkelig slet ikke!) om auberginer, så med tiden har jeg udviklet min egen blanding af lasagne og moussaka, som faktisk smager helt vildt godt. Jeg kalder den Lamoussa 🙂
Det skal du bruge:
- En pakke hakket kød. Jeg bruger både hakket okse og hakket kalv og flæsk afhængig af hvad jeg har i fryseren
- Kartofler
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tomat pure
- Gulerødder
- Løg
- 2 fed hvidløg
- Revet ost
- Bechamel sauce (jeg orker ikke at lave selv, men køber den færdiglavede)
- Krydderier (fx timian og oregano)
Sådan laver du Lamoussa:
Først varmer jeg kødet i en gryde. Som regel steger jeg det bare i lidt kokosolie eller olivenolie. Husk, at hak det godt ud.
Når kødet bliver brunt, presser jeg to fed hvidløg ned i det og rører rundt. Dernæst tilføjer jeg tomatpureen, de flåede tomater og lidt krydderier i efter eget valg. Jeg brugte både salt, peber, timian og oregano. Så rører jeg godt rundt og lader saucen simre ved middel varme.
Imens skræller jeg kartoflerne og skærer dem i tynde skiver. Har du et mandolinjern, kan det anbefales. Det har jeg IKKE så jeg snitter møjsommeligt fordi, alt for tykke skiver, tager bare alt for lang tid i ovnen. Kartoffelskiverne er nemlig erstatningen for pastapladerne.
Bagefter skræller og river jeg gulerødderne og putter dem ned i saucen. Og så er det klar til ovnen.
Nu er du klar tl at putter saucen og kartoflerne i fad!
Jeg smører et stort fad med olie og hælder først et lag kødsauce i bunden og hælder derefter en anelse bechamelsauce ud over.
Så lægger jeg et tyndt lag af kartoffelskiver ovenpå og gentager processen: Kødsauce, bechamel og kartofler etc. Jeg laver som regel to lag kartofler.
Når det er gjort, putter jeg fadet i ovnen (gerne forvarmet) på 200 grader og sætter uret på 20 min. Når de tyve minutter er gået, hælder jeg den revede ost ud over fadet og giver det endnu 20 minutter. De sidste ti minutter skruer jeg nogle gange over på varmluft, men det er en smagssag.
Jeg laver altid et stort fad, så der er nok til to dage. Hvis det ikke er nok til din familie, kan du altid servere lidt brød eller dampet broccoli eller bønner til. Alt afhængig af behov og overskud 🙂
Velbekomme 🙂
PS: Når det er sæson for det, putter jeg nogle gange skiver af squash i frem for gulerød. Det smager også rigtig godt.