Havregrød uden sukker. Ja, det en klassiker, men hvilken dejlig en!
Min søn var aldrig særlig vild med pulvermad og mad på glas, og derfor måtte jeg hurtigt finde løsninger til sunde og nemme alternativer så både ham og jeg blev tilfredse.
Men hvordan laver man babygrød uden sukker som smager godt?
Det tænkte jeg en del over og fandt så frem til den gode gamle havregrød + min hemmelige ingrediens selvfølgelig! 🙂 (Ingrediensen står i opskriften længere nede)
Grøden blev hurtigt en af hans yndlinge og er det stadig i dag hvor han lige er fyldt to!
Det gode er, at jeg også er glad for det, så når ham og jeg er alene hjemme, eller når far får hidsig thaisuppe, så nupper Dixon og jeg en skål havregrød. Det er sundt, nemt og billigt og smager super godt! Det er svært at argumentere imod!
Havregrød uden sukker laver du sådan her:
- 2 dele vand eller mælk
- 1 del havregryn
Puttes i mikroen i 1,5 minut
Tilsæt en halv banan og en stor teske smør
Giv det 30 sekunder yderligere
Tag ud – rør rundt og køl af!
Tradaaaaaa – den hemmelige ingrediens er bananen!
Når den varmes giver den simpelthen så meget sødme at det slet ikke er nødvendigt med sukker. Det er billigt sundt og nemt. Nogle gange varmer jeg bananen alene og giver den to ,inutter. nu varmere og mere smatten den bliver, jo sødere er den i smagen.
En gang i mellem drysser jeg også tranebær ned i og varmer dem sammen med bananen. Andre gange drysser jeg lidt kokosmel eller chiafrø ud over for at give grøden en anden smag og hvis Dixon får det som aftensmad eller i weekenden (og jeg altså har mere overskud:-)) kan jeg også rive et halv æble eller en pære ud over for både at give sødme og saft. Det er al sammen sunde og gode alternativer til sukker.
Hvordan er det med dig? Har dit barn en yndlingsgrød eller har du opskriften på en anden god, nem eller sund grød? Så del den meget gerne 🙂