_20160816_215229

 

Det siges, at kærligheden har fem sprog.

Kort sagt, er det fem forskellige måder, som vi viser vores kærlighed på.

Mellemrum

Nogle mennesker giver mange gaver til dem de elsker, andre tilbyder altid deres hjælp og gør gladeligt tjenester, mens andre viser kærlighed ved fysisk berøring og helt andre enten udtrykker kærlighed  med anerkendende ord eller ved at prioritere tid sammen.

Mellemrum

De 5 forskellige måder at kommunikere kærligheden på, er ikke kun forbeholdt den erotiske kærlighed. Tværtimod, siger de 5 kærlighedssprog noget om vores måde at kommunikere kærlighed på helt generelt hvad enten det er til en partner, mor, barn eller ven/veninde.

Hvis du aldrig har tænkt over det her før, kan det faktisk være rigtig svært at spotte dit eget kærlighedssprog. Men lige her, kan du tage en gratis test:

 

De 5 kærlighedssprog

Anerkendende ord
Tid til hinanden
Gaver
Tjenester
Fysisk berøring

Mellemrum

For mit eget vedkommende er mit primære kærlighedssprog “Tid til hinanden:” Jeg mener nemlig, at min tid, er noget af det allerstørste, som jeg kan give et andet menneske. (og dermed også modtage) Måske er det også derfor, jeg taler så meget i telefon… 🙂 Min sekundære kærlighedssprog er “Anerkendende ord”. Det kommer heller ikke bag på mig, for jeg elsker anerkendelse og bliver enormt hurtigt usikker på mig selv, hvis ikke jeg høster anerkendelse… (derfor er det rigtig svært at blogge og sjældent få kommentarer fra læserne… piv piv 🙂

Mellemrum

Kærlighedssprog siger altså noget om hvordan, jeg viser min kærlighed.

 

Når jeg laver madpakke til min mand, får han ofte også en lille seddel med hvor jeg har skrevet noget sødt.

Eller hvis kan kommer sent hjem, sætter jeg gerne en seddel på badeværelsesspejlet.

For det er nu engang sådan jeg viser ham, at jeg elsker ham. Det har jeg tydeligvis lært af min mor, som ALTID har været formidabel til at lave små kærlige sedler til mig.

 

Da jeg boede i Århus, var min mor rigtig sød til at sende mig små fredagspakker med lækkerier og altid fulgt op af en kærlig seddel #Verdensbedstemor
Da jeg boede i Århus, var min mor rigtig sød til at sende mig små fredagspakker med lækkerier og altid fulgt op af en kærlig seddel #Verdensbedstemor

 

 

Der hvor jeg synes at læren om kærlighedssprog bliver særlig interessant er, når man ser på det i relation til ens omgivelser. Heldigvis er min mands primære kærlighedssprog også “Tid til hinanden”, og det gør det nu engang lidt lettere for kærligheden. Det betyder konkret at vi taler i telefon sammen flere gange dagligt og ofte taler sammen til langt ud på natten!

Ligeledes er min mors primære kærlighedssprog også “Tid til hinanden,” så hende og jeg tilbringer også så meget tid sammen, som vi kan.

Mellemrum

Sværere er det for relationer hvor den enes primære kærlighedssprog er “Gaver” mens den andens er “Tid til hinanden”! Det er ikke uforeneligt, men når man ved det og er bevidst om det, er det nu engang lettere at kommunikere kærligheden, så det mærkes hos modtageren. Og dét er da super smart!

Mellemrum

MEN selvom mit mindst talte kærlighedssprog er “gaver” betyder det jo ikke, at jeg ikke gerne både giver og modtager gaver – og jeg elsker såmænd også begge dele! 🙂

Mellemrum

Min mand kan også godt lide at få og give gaver, men det giver ham ikke samme sus som mig. Han giver mig mest praktiske gaver. Senest kom han hjem fra en tur i Elgiganten og havde både købt en mus, en keyboard og et headset til mig! Tre ting, som jeg manglede og er virkelig glad for. (modsat mig køber han altid luksus-udgaverne når det drejer sig om teknik, så det var tre skønne gaver! ) De er bare knap så overraskende….

Mellemrum

Lige på det punkt er der nok bare forskel på mænd og kvinder…..

 

Min mor er et godt eksempel.

For et par uger siden talte vi om lidt løst og fast henover en kop kaffe og jeg brokkede mig over mine negle, der blev ved med at knække og jeg fortalte, at jeg derfor havde tænkt på at købe en lyslilla neglelak, fordi jeg synes, jeg ligner en pige på 5 år, når jeg har korte røde negle.

Min mor grinte med og samtalen fortsatte. Både hende og jeg har en forkærlighed for lakerede negle og vi er begge nået frem til at CND Vinylux neglelakkerne er dem, der holder bedst. Vi har prøvet MANGE forskellige neglelakker, men de fleste flosser allerede efter to dage.

 

CND Vinylux holder bedre. De lover 7 dage – det synes jeg ikke holder, men 5 dage er som regel min holdbarhed. Og det skal lige siges, at jeg er ret hård ved mine negle!

 

Desværre forhandles de kun nogle steder – blandt andet i de særlige Stylebox butikker, der blandt andet ligger i Lyngby og Frederiksberg centret. Man kan også bestille på nettet, men det har jeg forsøgt og farverne er aldrig hvad man tror, så det synes jeg både er spil af penge og glæder.

Mellemrum

Anyway – sidst jeg så min mor havde hun en lille gave med til mig. En fin sort æske, som jeg åbnede midt i frokosten. Du kan nok godt gætte hvad der var i den? 🙂

YESssss, det er korrekt! En skøn lyslilla neglelak fra CND! 😉

Kærlighed er mange ting og kan tydeligvis vises på mange måder. Og det vigtigste er jo, at vi viser den.

Så tusind tak kære mor. Du er bare skøn ♥

#Verdensbedstemor

 

Wuhuuu lilla negle!
Wuhuuu lilla negle!

 

Min mor ER en fantastisk mor. Læs bare her om den kjole, hun aldrig glemt

 

CND neglelak - af alle de neglelakker jeg har prøvet er CND Vinylux de allermest holdbare!
CND neglelak – af alle de neglelakker jeg har prøvet er CND Vinylux de allermest holdbare!

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

Nicola

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Want More Great Content?

Check Out These Articles 

>