♥ Vil du også gerne give dine børn alt?

Det vil jeg gerne.

Men jeg kan ikke. For jeg har ikke råd.
MEN – det er jeg faktisk glad for ♥

Forvirret? Ok – hold fast…

Sagen er den, at hvis jeg rent faktisk havde råd, så ville jeg virkelig være i et dilemma. For jeg synes grundlæggende ikke, at børn skal have alt, men alligevel får jeg en gedigen mor-mavepuster, hver gang jeg mindes om at jeg ikke har mulighed for at give mine børn alt.

Legoland, Legeland, Lalandia, Tivoli, BonBon-land, Bakken, Cirkus-land, Eventyrland, Knuthenborg, Hansa-Park, Trampolin-parker, Den blå planet, Planetariet, Eksperimentariet etc.

​ Der er jo ikke dét, vi ikke kan købe af oplevelser til vores børn.
“Da vi var børn, havde Tivoli kun åbent om sommeren, så kunne man gå og glæde sig hele året,” sagde min mand forleden.

Og hvor er det sandt.

I dag er der altid et eller andet der er åbent, som man kan betale dyrt for at underholde sine børn med. For det er jo faktisk det, man gør. Man giver børnene ferie, så man rigtig kan hygge og være sammen og så skal man ellers ud og opleve noget – enten ekstremt larmende eller noget, hvor man slet intet må sige. Noget, der lige meget hvad sikrer, at dialogen holdes på et minimum…

Det værste er næsten, at børnene er så vandt til underholdning, at de ikke engang synes, at Tivoli er speciel fedt.

Det er nærmest en “hverdags-ting,” hvor det mest interessante er at få lov at købe (for mors og fars penge, vel at mærke) den største bamse, når nu de ikke vandt den i tombolaen. For de skal jo ikke gå tomhændede hjem, når nu man kan købe sig til følelsen af sejr.

Dit barn kan alt! Vidste du godt det?

Men man skal også huske at tænke på forældrene og det er selvfølgelig sjovere for mange forældre, og måske især “single-forældre” at komme ud og opleve noget med børnene, frem for bare at hygge hjemme. Personligt er jeg da heller ikke bedre, end jeg nogle gange har sagt ja til invitationer, jeg egentlig ikke gad, bare fordi jeg til gengæld sagde til mig selv, at så bliver børnene da underholdt imens… Nogle gange er det desværre sådan – i hvert fald med mine børn – at de er meget nemmere og sødere, når de er ude, end når de er hjemme. (Forældreskab = utaknemmeligt) Så jeg forstår udmærket godt hvordan forlystelsesparkerne kan virke nærmest magnetisk dragende…

Men samvær og hygge behøver altså ikke koste en formue.

For mange børn vil det være ligeså fedt at bage en kage og få lov til selv at dekorere den, at tage i en svømmehal med plads til leg, eller sidde og fumle med modellervoks mens man guffer lidt lækkert og hører musik.

At blive ruineret er ikke lig med mindeværdigt. Men det skal jeg jo også sige, når nu min økonomi ikke ligefrem ligner Joakim von Ands.

For jeg ved da også godt, at mine lille store bonusdreng på 14 år ikke gider lege modellervoks og hellere vil bowle eller køre GoKart. Og når han fortæller om klassekammerater der fejrer fødselsdag på paintball-baner og kommer på både skiferie og sommerferie, stikker det i mit hjerte. Jeg vil jo gerne gøre ham endnu mere glad.

Samtidig ved jeg jo godt, at han ikke mangler noget. Han er faktisk så privilegeret, at han ikke engang gider gå med aviser. Så han har vel alt, hvad han ønsker sig?

Selvfølgelig har vi forældre et ansvar (til en vis grad – men vi har i hvert fald et ansvar for familien som hele) – både for aktivering og underholdning og heldigvis er alle børnene temmelig naturglade drenge, der altid er super glade, når vi er i svømmehallen eller bare kører ud og går en tur i en ny skov. Det er også en oplevelse.

Naturen er jo faktisk fyldt med uendelige muligheder for gratis oplevelser.

Alligevel er der en lille djævel inde i mig, der tænker: “Men de dage vi husker bedst, er jo som regel dem, der skiller sig ud fra hverdagen,” og det er jo også sandt. Så hvordan kan jeg gøre det på lavbudget? Lave sandwiches og spise udenfor er ikke ligefrem årstids-venligt. Spise på gulvet? Ej, det er jeg altså for gammel til. Men man kan selvfølgelig drikke af fine glas til aftensmaden eller lave noget helt politisk ukorrekt til aftensmad som pandekager eller man kan lave fodbad efter maden og lege skønhedssalon eller noget helt tredje.

Kun fantasien sætter grænser. Også for hvad jeg kan give mine børn på lavbudget. For der er uendelige muligheder samtidig med at det er umuligt at give dine børn alt. Ligegyldigt hvor mange penge du end har.

♥ … Kun fantasien sætter grænser.

Det er bare et faktum.

Ligesom nærvær og samvær ikke kan købes, men skal føles.

​Det er heldigvis også en faktum.

Jeg glemmer det bare nogle gange…. ♥

About the Author

Nicola

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Want More Great Content?

Check Out These Articles 

>