_20160308_124001 (1)

Det allerførste tandlægebesøg som 2 årig

 

I forgårs var Dixon til tandlæge for første gang. Et par uger før han fyldte 2 år, fik vi en indkaldelse fra den lokale skoletandpleje. Jeg var ret spændt på hvad der skulle ske, for han er trods alt så lille, at jeg ikke bare kan bede ham åbne munden. Eller det kan jeg godt – men han gør det bare ikke 🙂

 

Besøget startede godt, da Dixon hyggede sig gevaldigt med “det nye legetøj” der var i venteværelset. Så kom tandlægen endelig og sagde pænt hej og Dixon og jeg fulgte med ham ind på stuen.

Dixon spottede hurtigt nogle bamser i vinduet og udbrød “BAM” (forkortelse for Bamse:-))

Et bombet lokum, et manglende værelse og den barske sandhed! Livet som mor er hårdt!

 

Derefter fik vi besked på, at jeg skulle hoppe og i stolen med Dixon på skødet. Han bad Dixon åbne munden – ved ikke om det var det, eller pinden med det lille spejl på som fik ham til at gøre det,  men han gjorde det da. Dog ikke mere end at tandlægen måtte bede ham gøre det igen… Men altså..

 

Men det var egentlig bare det! Ud fra kigget, kunne tandlægen konstatere, at Dixons tænder var langt fremme og at han kun mangler et par kindtænder, der faktisk er på vej.

 

Kylling med tænder

Derefter overtog den søde klinikassistent, som gav Dixon både tandbørste, tandpasta og klistermærker. Dixon var ovenud begejstret for den grønne tandbørste og udbrød “Groen” og gik derefter over og hev “Kylling” ned fra vindueskarmen og “talte” med klinikassistenten om at deres Kylling havde tænder. De havde nemlig syet perler ind i Kyllings næb og Dixon var tydeligvis forundret (ret opfindsomt, men langt fra kønt :-))

 

Mellemrum

Imens spurgte tandlægen mig om Dixons forsikring, hans fars mælketænder (min mand har stadig to mælketænder i en alder af 44!) og vores sut- og tandbørstevaner:

 

“Sutten er kun når han skal sove”

“Ja, ja vi børster altid hans tænder morgen og aften”

“Nej, han får næsten aldrig kiks”

“Figenstænger er kun i weekenderne”

Hmmmmm…………………

 

 

 

Der er bare lige det…. det er ikke heeelt rigtigt. Vi børster hans tænder og vi PRØVER at holde igen med kiks og figenstænger, men der er dage hvor tandbørstningen kun sker om aftenen, andre, hvor den går ekstra hurtigt og mange dage, hvor jeg desværre tyr til kiks, figenstænger og rosiner hvis lillemandens humør er helt af h til….Ligesom sutten desværre også stadig bruges til at trøste ham, når han er ked, træt, har slået sig etc.

Jeg har en bonusdreng og han bidrager heldigvis også med bonus (en gang i mellem) Læs mere om det her

 

Alle mødre lyver

Men hvorfor er det jeg ikke bare var ærlig? Desværre nok fordi jeg bare er en helt almindelig mor, som bare SÅ  gerne vil være en rigtig god en af slagsen og derfor var det lidt lettere at svare “ja ja ja ja” end “jaa… for det meste… altså vi prøver.. sådan næsten hver dag.. sådan cirka…..nej, faktisk ikke!”

 

Samtidig tænker jeg, at tandlægen måske godt ved det. Han havde justeret lidt på sandheden om Kylling og givet den tænder. På samme måde justerede jeg lidt på sandheden om vores vaner og gav dem en glattere overflade end ellers.

 

For det er vel det tandlægerne normalt gør – sliber al skidtet væk. Og når nu han ikke havde nogen polermaskine fremme, så var det vel min moderlige pligt at gøre det… 🙂 Sådan da…. 🙂

 

Hvad med dig? Har du også løjet for tandlægen, eller skal jeg bare stå alene med skammen?

 

 

PS: Sådan børster du små børns tænder:

Jeg lærte også, at man skal løfte op i overlæben, når man børster små børns tænder. Det er noget lettere sagt end gjort, skal jeg hilse og sige!

 

About the Author

Nicola

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Want More Great Content?

Check Out These Articles 

>