If you can dream it you can do it
Livet bliver sjældent som vi drømte om – heldigvis!


“Jeg vil have mit helt eget krea-værelse, en lækker lyseblå bil og en yndig pavillon i haven  – og så skal det også ligge tæt ved stranden.”

Ovenstående var bare et par af mine drømme om voksenlivet dengang, hvor jeg faktisk glædede mig til at blive voksen og få et arbejde. Du ved, dengang hvor man ikke tænkte på voksenlivet som noget med pligter og forpligtelser, men derimod troede, at man selv ville bestemme alt, bare fordi man var voksen.

Jeg havde en notesbog fyldt med alle mine forventninger, håb og ønsker. (og hjerter og klistermærker og krusseduller …)

Dengang, hvor jeg ikke anede hvor tunge rudekuverter kunne være. Hvor ulidelig højt et 3-årig kan skrige. Hvor ligegyldigt transporttid kan føles og hvor opslidende nat-amning kan være.
Dengang, hvor stress blot var et udtryk for travlhed og ikke et monster, som dagligt tager kvælertag på mig.
Dengang, hvor jeg var sikker på, at jeg selvfølgelig ville få en dreng og en pige (i den rækkefølge), den smukkeste barnevogn og en kæmpe diamantring af min mand, som jeg løbende ville tage på eksotiske kærligheds-weekend-getaways med.

Men livet har som bekendt ofte sin egen plan…

Som mit bryllup, hvor jeg tilbragte det meste af tiden med hovedet nede i toiletkummen, fordi jeg var gravid. Brudekjolen var kort og hæklet fordi, jeg ikke anede hvor meget “maven” ville fylde, så slør og slæb blev droppet. Jeg har fået to sønner (dog til trods for flere lægers dom om at graviditet ikke var muligt for mig!) barnevognen blev købt brugt (og er super praktisk, men bestemt ikke køn) og huset med mit eget kreaværelse lader vente på sig.

Så jeg kunne være utaknemmelig og sige, at min drømmefanger ikke virker. Men det ville ikke være sandt. For det gør den faktisk!

Jeg havde altid drømt om at min brudekjole skulle være lang og elegant i råsilke og enten råhvid eller rød… virkeligheden blev noget anderledes som du kan se 🙂 (Foto: www.grafiko.dk)

 

Lidt læsning om mit liv fra city-single til forstads-ro….

 

Livet er som bekendt noget med det mulige og hensyn skal tages og behov respekteres. Drømmen om at bo tæt på havet prioriteres ikke ligeså højt, som nærværet med bonusbørn og bedsteforældre.
Et hjem med to badeværelser og masser af skabsplads bringer nu engang meget mere tilfredsstillelse end eksotiske weekendrejser.
Hængeøreringene er erstattet af små stikkers (babyer hiver nemlig meget hårdt i ALT), frisuren mere praktisk end smart og stiletterne er overhalet af sneakers og gummistøvler, i hvert fald for en stund.

Sommerferie foto 2017. Ikke helt det vejr jeg drømte om, men smilet er 100% ægte alligevel. Og så slap vi også for vådt badetøj og uv-bekymring 🙂

For er der noget jeg har lært, så er det, at man skal forfølge sine drømme og samtidig huske, at livet leves nu. Lige nu.

Livet leves i dette øjeblik.

 

Det kan godt være livet ikke ser ud, som du forventede. Bevares. Det da kun dejligt. Der er da heldigvis så mange uventede glæder, når bare man husker, at se dem:

Som min søns stolte smil, da han forleden overrakte mig en buket hjemmeplukkede blomster. Jeg elsker vejsideblomster og da jeg var syg og dårlig, har min mand sikkert tænkt, at de kunne få smilet frem på mine læber. Og det gjorde de. Både blomsterne og drengene.

Vejkantsblomster er og bliver mine yndlings!

For manden min var en del af mine voksendrømme og en af de drømme, jeg selv jagtede, da jeg oprettede en datingprofil… (ja, den er god nok!) Jeg drømte også om et liv med børn og plads til leg. Og jeg drømte om en hverdag, der føltes fyldestgørende.

Alt det har jeg fået!

Manden ligner dog ikke helt Brad Pitt ligeså meget, som jeg troede han ville. (Sorry skat. Du er meget mere George Clooney 😉 😉  Og mine drenge larmer en million gange mere end jeg nogensinde drømte om (altså jeg troede seriøst ikke børn kunne larme SÅ meget!) og den fyldestgørende hverdag er lige nu ikke noget med stor karriere og flot tøj og glimtende smykker. Det er en helt anden hverdag. Nemlig en hverdag;

  • Hvor jeg mærker mig selv og holder stressen for døren.
  • Hvor jeg har overskud til at putte og nyde at putte min store dreng. (de fleste dage da:-))
  • Hvor vi prioriterer sund og nærende aftensmad. (så jeg stadig også kan spise al det usunde med god samvittighed :-))
  • Hvor jeg dufter til min baby og hvisker gode ord ind i hans øre mens han sover på min arm.
  • Hvor jeg når at læse avisen.
  • Hvor min mand og jeg får talt sammen (kun os to) og krammet og kysset og grinet.
  • Hvor jeg får skrevet.
  • Hvor ture til biblioteket er et fast ritual, ligesom læsningen af bøgerne. (sidstnævnte hænger dog lidt pt, da min lille natte-terrorist tager lidt overskud fra mig)
  • Hvor jeg får talt med og besøgt de mennesker, der betyder allermest for mig.
  • Og – måske vigtigst af alt – hvor jeg både står op og går i seng med en lyst til nuet…. ♥

Mindfulness….

Det er både hverdagen og lykken for mig – og hvad der så ellers gemmer sig af drømme rundt om, vil tiden vise. Det er sikkert ikke dem alle, der vil gå i opfyldelse, men jeg er lykkelig for at have drømt hver og en. For som Walt Disney siger: If you can dream it, you can do it!

Så hvem ved.. måske hører du en dag om en ordglad kvinde, der danser rundt i en havepavillon…. ♥

Min drøm om en pavillon hvor jeg kan danse og skrive…

 

 

Hende jeg engang var…..

 

About the Author

Nicola

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Want More Great Content?

Check Out These Articles 

>