Gode ord eller svære ord. Hvilke ord vælger du?
Gode ord eller svære ord. Hvilke ord vælger du?

Mellemrum

Jeg er ikke ordblind – alligevel er der visse ord der gør mig blind! Forvirret? Hold fast!

Du har sikkert hørt om at kærlighed kan gøre dig blind. Det samme kan ord faktisk gøre! Ordene kan nemlig gøre dig blind på din egen kærlighed, hvis du kommer til at fokusere på de forkerte og ignorere de rigtige. Nøjagtig som jagten på kærligheden kan gøre, hvis man jagter en ugengældt kærlighed…

Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på dine ord… Nærmere forklaring følger længere nede….

Mellemrum

Der er nogen der mener, at man kan dele mennesker op i bogstaver og tal. Enten er man bogstavmenneske eller også er man talmenneske.

Det er jo nok lidt (meget) forenklet, men samtidig hersker der INGEN tvivl om, at jeg er et bogstavmenneske. For jeg er vild med ord og har lange lister i min mobil over særlige ord, der gør mig glad og giver mig den der “Mmmmmm” fornemmelse, som hvis man nyder et lækkert stykke chokolade.

Mellemrum

Ord jeg godt kan lide er fx:

Måneskin
Begær
Bølgeskvulp
Tryllestøv
Frihed
Tosomhed

og listen fortsætter og fortsætter og fortsætter…

Mellemrum

Desværre er der også bare nogle ord, der er svære. Ord, som jeg næsten ikke engang kan sige. I hvert fald ikke højt.

Mellemrum

For mig er de aller sværeste ord:

– Nej

– Hjælp

– Av

– Stop

Mellemrum

Jeg vil så gerne være Frøken Glad, som altid har overskud til at være der for alle andre og hive dem op i energi. Jeg vil så gerne være noget for andre, at jeg ofte glemmer at være noget for mig selv. Jeg vil så gerne bidrage positivt, at jeg glemmer at sige stop og nej, når mine grænser overskrides. Og dén person der oftest gør det – er desværre mig selv.

 

Lider du også af egofobi og hensynsbetændelse? Så læs med her og se hvordan jeg arbejder med at slippe den!

Mellemrum

Indrømmet: Jeg behandler faktisk ikke mig selv særlig pænt

Mellemrum

…. og det er jo ikke bare kluntet, kikset og umodent. Det er decideret dumt og jeg HADER at begå dumheder og fejl. Alligevel gør jeg det nærmest dagligt. Glemmer at stoppe op – rette ryggen og sige et eller flere af de svære ord:

Mellemrum

– Nej

– Hjælp

– Av

– Stop

Mellemrum

Man skal jo huske at være den voksne i ens eget liv

Da man var barn havde man (forhåbentlig en mor og en far, der var de voksne for en)

Når man selv er blevet myndig, skal man selv være den voksne. Den der passer på, rådgiver, vejleder, opfylder pligter og behov og altid har personens (altså din egen) trivsel og velbefindende for øje. Det er jo dét, de voksne kan og skal.

De hjælper barnet gennem livet, så barnet kan komme gennem det med størst mulig glæde og succes OG som et ordentligt menneske i harmoni og balance.

Det er jo “bare” de omstændigheder, som jeg skal sørge for at skabe for mig selv.

Det burde være ligetil, da jeg burde være den, der kender mig selv aller bedst. Jeg er trods alt verdensmester i at være mig og du, er verdensmester i at være dig.

 

Husker du at tro på dig selv?

 

Alligevel dukker dumme ord som stolhed og fordomme op

Ord, der forhindrer mig i at gøre mit arbejde ordentligt. Ord der bevirker, at det der burde være så let, slet ikke er det. Kender du det?

Jeg ved godt, at det hele ville blive lidt (Læs: Meget) lettere hvis bare…. jeg bad om hjælp eller sagde fra eller fortrød. Men jeg gør det ikke, for jeg vil jo ikke tabe ansigt…

Som mor, må man tit sluge et par kameler for barnets skyld. Og det gør jeg – næsten upåvirket, for jeg mener at jeg har styr på prioriteterne og ved, hvor mit fokus skal være i forhold til min dreng. Det er ikke fordi det er nemt, det er bare noget jeg gør uden så meget hurlumhej.

Mellemrum

Så hvorfor er det så svært at gøre det samme, når det er for mig selv?

Hvorfor er det svært at gøre det rigtige for min egen skyld?

Mellemrum

Måske det bare er beviset på, at jeg endnu ikke rigtig opfører mig som den voksne i mit eget liv. Måske det er der, at skoen trykker…

Ligesom min opdeling af ord. Gode og svære ord. Måske tager jeg helt fejl….. Hmmmmm……..!!!

Mellemrum

Folk behandler dig efter de grænser, som du selv sætter! Husk det!

 

Måske er de svære ord rent faktisk også de gode ord?

For det er i de svære ord, at min udvikling ligger gemt. Det er de ord, der ligger og venter på at jeg omfavner dem, integrer dem i mit liv og tager dem til mig, som de gode ord de også er.

Livet er nu. Lige nu! Og  i dag vil jeg øve mig i bare ét enkelt af de “svære” ord. Hvordan det går, vil du helt sikkert komme til at læse om en anden dag….

Mellemrum

Indtil da – hvad med dig?

Har du også en liste med svære ord som du skal til at omfavne? Del endelig – for du er ikke alene 🙂

Der er et helt alfabet og kombinationerne er nærmest uendelige…. 🙂

 

Indrømmet: Jeg taler til mig selv og det er IKKE pænt!

About the Author

Nicola

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Want More Great Content?

Check Out These Articles 

>