_20160401_131928

 

For nylig kaldte en ven mig for verdenskvinde. Han sagde det ganske vist i en joke, men alligevel lappede jeg ordet i mig.

Verdenskvinde! Det er mig!

Jææhh dét vil jeg gerne være. Men kan man det, når man bor i forstaden, i en lejebolig og sidst jeg var ude og “rejse” gik turen til et sommerhus i Ebeltoft?

Mellemrum

Hmmm….

Mellemrum

Manglende ligestilling i ordbøgerne

Jeg prøvede at slå ordet “verdenskvinde” op. Det findes ikke! Til gengæld kan man godt finde ordet verdensmand, som betegnes som en mand, der er godt klædt og ved meget om verden og om livet.

Men hvorfor findes der så ikke en reel kvindelig pendant til det? Ligestillingen har vist stadig lidt vej igen – også i ordbøgerne!

 

Stiletter, rødvin og parfumer

Mit eget billed af en verdenskvinde er noget med en lækker, velplejet, vidende charmerende kvinde, som hviler i sig selv, går efter sine mål, er unik og selvsikker, hensynsfuld og kærlig. Det er noget med stiletter og rødvin, stramme pencilskirts og letkrydrede parfumer.

Det kommer nok som et chok, men sådan går jeg ikke ligefrem klædt hver dag… (desværre)

 

Det er ikke kun i ordbøgerne at ligestilingen er udfordret. Læs bare herMellemrum

 

Hmm….

Jeg mindes dog en dag jeg så “Kender du typen” (jeg er VILD med det!) og i det program, betegnede Anne Glad husets beboer, som en verdenskvinde. Det var i forbindelse med et kig i tøjskabet, hvor der både hang dyre kjoler, pailetter, og sågar en rød blondesag fra H&M. Anne Glad sagde noget om, at en verdenskvinde var sikker i sin stil og derfor sagtens kunne finde tøj i H&M og matche det ind i hendes personlige stil.

Mellemrum

Hmm….

Dét lyder meget godt og jeg indrømmer blankt, at jeg har mange forskellige tøjmærker hængende i mine tøjskabe (jeg har hverdagsgarderoben i et skab og det festlige garderobe med fjer og pailletter i et andet skab)
Ligesom jeg både ejer stiletter, pumps, sneakers og gummistøvler. Og pt er det nok gummistøvlerne, der er mest brugt…

Men hvis en verdensmand ved meget om livet og verden, gør en verdenskvinde det vel også. Og det vil jeg faktisk mene, at jeg gør. Jeg ved lidt om meget og har faktisk en kæmpe interesseflade med alt fra Buddhisme over madspil  og selvudvikling til udenrigspolitik.

Mellemrum

Min indre Pippi!Mellemrum

Så derfor kan jeg vel nærmest godt tillade mig, at betegne mig selv som en verdenskvinde… En rigtig verdenskvinde ville dog nok ikke være i tvivl. Hun ville nok være mere som Pippi og bare tro på det!

Der var engang, hvor jeg var overbevist om, at jeg var på vej til at blive en verdenskvinde. Det var, da jeg i en alder af 13 år spenderede hele sommerferien os et amerikansk ægtepar i Philadelphia. Og da jeg som 26 årig fik et studielegat og rejste rundt i USA under præsidentvalget af Obama.

Mellemrum
Ved dog ikke helt, hvordan de ting så matcher mit nuværende liv, i den lille bitte forstad med den kæmpe naturpark, hvor jeg dagligt lufter hunden. En sort labrador selvfølgelig. (man skal vel ikke skille sig ud uden grund 🙂 hvor byen er så lille, at jeg kan gå den rundt med klapvognen. Hvor jeg altid møder eller ser en jeg kender, når jeg færdes og hvor det mest unikke ved byen er, at den til Halloween forvandles til danmarks hyggeligste by.

Folk behandler dig efter de grænser, som DU selv sætter. Husk det!

 

Kan en verdenskvinde bo her i forstaden?

Tja.. hvorfor ikke netop her?

Mellemrum

Synes dog også at en anden definition af begrebet Verdenskvinde er vigtig at få med.

Det er definitionen som bloggen verdenskvinde har, af en Verdenskvinde.

Hun skriver:

“I mine øjne er en verdenskvinde en kvinde, som tager ansvar for sit liv og sin egen lykke og gør en forskel for andre.”

Mellemrum

Dét skriver jeg gerne under på. Det lykkes ikke ligegodt hver dag, men generelt synes jeg faktisk, at jeg kommer i mål.

 

Ansvar, hjælpsomhed og taknemmelighed!

Jeg tager ansvar. Det er en dagligt arbejde, men jeg er i gang og arbejder konstant på at forstå at hele min lykke, trivsel, glæde og gode humør alene styres af mig og alene er mit ansvar. Jeg er den voksne (verdens)kvinde i mit eget liv!  Og jeg gør også noget for andre.

Sikkert for meget, men nogle gange får både dem jeg hjælper og jeg selv noget ud af. Som på min daglige gåtur med vores hund Charlie.

Og så er det faktisk ret fantastisk at være verdenskvinde i forstaden. I sær en dag som i dag, hvor solen skinner, luften er frisk og kølig og himlen åben for drømme.

 

Se selv her:

DSC_7348

DSC_7329

DSC_7333

DSC_7330

DSC_7355DSC_7357DSC_7361DSC_7365

 

DSC_7359        DSC_7340

 

Længes du – eller glædes du? Valget er dit!

 

 

About the Author

Nicola

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Want More Great Content?

Check Out These Articles 

>